Top EV's van 2024 België

October 10, 2024

Top 8 EV Modellen van 2024 België

De opkomst van elektrische voertuigen (EV's) blijft groeien. In België zien we steeds meer consumenten kiezen voor duurzame mobiliteit. Met de introductie van verschillende nieuwe modellen in 2024, is het tijd om een kijkje te nemen naar de beste elektrische voertuigen die de markt te bieden heeft. Deze blog biedt een overzicht van enkele toonaangevende modellen, waaronder de BMW iX3, Tesla Model 3 en Model Y, Polestar 2, Audi e-tron, Renault Mégane E-Tech, en Volkswagen ID.4.

De Top EV's van 2024

  1. BMW iX3:

De iX3 is BMW's eerste volledig elektrische SUV en biedt een combinatie van luxe en prestaties. Met een actieradius tot 460 km en een krachtige motor is deze auto ideaal voor zowel stadsrijden als lange ritten.

  1. Tesla Model 3:

De Tesla Model 3 blijft een populaire keuze onder Belgische bestuurders. Met zijn indrukwekkende actieradius van tot wel 614 km en geavanceerde technologieën zoals Autopilot, biedt deze sedan een ongeëvenaarde rijervaring.

  1. Tesla Model Y:

De Model Y, de compacte mid-size SUV van Tesla, biedt veel ruimte en comfort. Met vergelijkbare specificaties als de Model 3, maar met extra laadruimte, is dit voertuig perfect voor gezinnen.

  1. Polestar 2:

De Polestar 2 is een premium elektrische auto die zich richt op prestaties en design. Met een actieradius van ongeveer 480 km en een strak interieur, is het een serieuze concurrent in het segment.

  1. Audi e-tron:

De Audi e-tron combineert luxe met elektrische prestaties. Deze SUV biedt een actieradius tot 400 km en beschikt over geavanceerde technologieën die het rijden nog aangenamer maken.

  1. Renault Mégane E-Tech:

De Mégane E-Tech is Renault's nieuwste toevoeging aan de EV-markt. Met zijn sportieve uitstraling en actieradius tot 450 km, richt deze auto zich op zowel stedelijke als lange ritten.

  1. Volkswagen ID.4:

De ID.4 is Volkswagen's eerste volledig elektrische SUV en biedt veel ruimte voor passagiers en bagage. Met een actieradius tot 520 km is het een uitstekende keuze voor gezinnen.

  1. Dacia Spring:

De goedkoopste elektrische auto in België is momenteel de Dacia Spring, met een prijs van ongeveer 20.999 euro. Met de Vlaamse premie (voor particulieren) kan deze prijs zelfs dalen tot minder dan 18.000 euro. De Dacia Spring is een compacte stadsauto met een realistisch rijbereik van ongeveer 175 tot 230 kilometer, afhankelijk van rijomstandigheden.

Andere Interessante Modellen

Naast de bovengenoemde modellen zijn er ook andere merken die populair zijn in de Belgische markt:

  • Kia EV9: Een ruime SUV met moderne technologie.
  • Ford Kuga: Een hybride optie voor wie nog niet volledig elektrisch wil gaan.
  • Mercedes GLE: Luxe en comfort in een elektrisch jasje.
  • BYD Atto 3: Een nieuwkomer met aantrekkelijke prijzen.
  • Mustang Mach-E: Sportieve prestaties in een elektrisch voertuig.
  • EQE SUV: Een luxe SUV met indrukwekkende actieradius.

Laadinfrastructuur in België

Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen komt ook de noodzaak voor een uitgebreide laadinfrastructuur. Bij Vonk begrijpen we dat het essentieel is om laadmogelijkheden te bieden, zowel thuis als op het werk. Het installeren van laadpalen kan niet alleen bijdragen aan uw duurzame imago, maar ook aan extra inkomsten genereren door klanten aan te trekken die behoefte hebben aan laadfaciliteiten. VONK denkt met je mee voor de best passende laadinfrastructuur voor je elektrische wagen, thuis of op het werk. 

Neem contact op voor meer informatie op maat. 

Fiscaal voordelig
Zowel aankoop als installatie van publieke laadpalen, komt in aanmerking voor een fiscale aftrekbaarheid van 150% tot eind augustus 2024. 
MEER WETEN