Elektriciteitsaansluiting verzwaren elektrische wagen Fluvius?‍

June 30, 2024
Hoe kan ik mijn elektriciteitsaansluiting verzwaren voor een elektrische wagen met Fluvius?

Als je overstapt op een elektrische wagen, kan het zijn dat je huidige elektrische aansluiting niet voldoende vermogen heeft om je wagen comfortabel op te laden. In dat geval is het nodig om je elektriciteitsaansluiting te verzwaren. Het verzwaren van je elektriciteitsaansluiting heeft vele voordelen. In België is Fluvius de netbeheerder die deze verzwaring kan uitvoeren.

Stap 1: Neem contact op met Fluvius
De eerste stap is om contact op te nemen met Fluvius om een verzwaring van je elektriciteitsaansluiting aan te vragen. Fluvius zal dan beoordelen of een verzwaring technisch mogelijk is in jouw straat.

Stap 2: Laat je elektriciteitskast aanpassen door een erkende elektricien
Wanneer Fluvius groen licht geeft voor de verzwaring, moet een erkende elektricien je elektriciteitskast aanpassen aan het nieuwe, hogere vermogen. Dit kan soms betekenen dat de volledige kast vervangen moet worden.

Stap 3: Vraag de aanpassing van je elektrische aansluiting aan bij Fluvius
Na de aanpassingen door de elektricien, kan je via de website van Fluvius de aanpassing van je elektrische aansluiting aanvragen. Fluvius zal je dan een offerte toesturen, en na je goedkeuring de werkzaamheden inplannen.

Kosten voor het verzwaren van je elektriciteitsaansluiting
De kosten voor het verzwaren van je elektriciteitsaansluiting bij Fluvius kunnen variëren, maar liggen typisch tussen de 200 en 400 euro. Daarnaast moet je ook rekenen op de kosten voor de elektricien, die ongeveer 35 à 40 euro per uur aanrekent.
Het is belangrijk om tijdig contact op te nemen met Fluvius, zodat je elektrische wagen probleemloos thuis kan worden opgeladen. Door de stappen goed op te volgen, kan je jouw elektrische aansluiting snel en efficiënt laten verzwaren.

Graag nog meer advies rond je laadpaal installatie? Vonk staat voor je klaar, neem contact op!

Fiscaal voordelig
Zowel aankoop als installatie van publieke laadpalen, komt in aanmerking voor een fiscale aftrekbaarheid van 150% tot eind augustus 2024. 
MEER WETEN